• BIBLIOTEKSGATAN
  • BIRGER JARLSGATAN
  • MÄSTER SAMUELSGATAN
  • BIRGER JARLSPASSAGEN
  • JAKOBSBERGSGATAN
  • NORRMALMSTORG
  • SMÅLANDSGATAN
  • NORRLANDSGATAN

Välkommen till Stockholms mest framgångsrika kvarter.

Med bästa tänkbara läge är Bibliotekstan, mitt i centrala Stockholm, en magnet för framgångsrika företag. Bakom de charmiga husfasaderna döljer sig många unika kontorsmiljöer med högprofilerade hyresgäster. De branscher som dominerar är till exempel bank och finans, advokatbyråer, rekrytering, IT, management och media.

Några har nyligen flyttat hit, andra har funnits här i generationer. Men alla värdesätter de läget, den höga trivselfaktorn i området och inte minst det spännande utbudet. För Bibliotekstan kan även beskrivas som ett modets epicentrum i Stockholm. I de här kvarteren hittar du snart sagt alla intressanta och exklusiva varumärken som finns inom mode, skor, skönhet, smycken och accessoarer. Ett utbud som kompletteras med lika intressanta restauranger, caféer och barer.


Alltid nära.
Till allt!

I Bibliotekstan är allting nära. Hela Stockholms city ligger på bekvämt gång- eller cykelavstånd. Närmaste T-banan och busshållplats är högst någon minut bort vilket gör kommunikation till och från jobbet, eller till och från kunder, enkelt. 

All service och all shopping du någonsin kan behöva finns också inom bekvämt räckhåll. Om inte i porten nästintill, så på närmaste tvärgata eller i kvarteret bredvid.

Restauranger som Wienercaféet, Vau de Ville, Prinsen, Bianchi Café & Cycles, Eataly med flera ger oändliga möjligheter till goda frukost-, lunch- och middagsmöten i härliga miljöer. För den som hellre vill ha maten levererad till kontoret är catering snabbt ordnat.

Mötesplats Bibliotekstan

Raw food take away? Eller anrik miljö, vita dukar och Wallenbergare med rårörda lingon? Mycket av det du längtar efter finns i Bibliotekstan. För det här är en stadsdel full av liv och spännande kontraster i skön förening.

Här möter vår hypermoderna samtid många av Stockholms mest välbevarade och vackra jugendfasader från 1800-talet. Här mixas ett intensivt affärsliv, med ett lika intensivt restaurang- och nöjesliv. Och här sammanstrålar chica internationella prestigevarumärken med det coola och lite mer avskalade Skandinaviska modet.

Det som pågår i de här kvarteren bildar tillsammans en speciell atmosfär. Lika lockande för stadens invånare som för besökare, från när och fjärran. En mötesplats du inte hittar någon annanstans i Stockholm.

Intervju med våra hyresgäster

I Bibliotekstan har många framgångsrika företag sin hemvist; Öhman, Arctic och Claremont ståtar alla med trivsamma kontor i området.

Du. I händelsernas centrum.

Alla som har sin arbetsplats i Bibliotekstan upptäcker snart att de är en del av händelsernas centrum. Med så många företag i området uppstår det ett helt naturligt nätverkande, där man samverkar och har utbyte av varandra.

Du kommer också att uppleva att vardagen får lite extra guldkant i det här området. När december kommer rullar vi ut den berömda julröda mattan och till sommaren gör vi fint med bänkar, blomlådor och grönt. I början på hösten är det fullt pådrag i samband med Fashion Night och modeveckan. Och vi håller dig uppdaterad om nyöppningar och annat som sker via vårt nyhetsmail som du anmäler dig till på hufvudstaden.se.

Som du säkert förstått är vi på Hufvudstaden fästa vid den här härliga stadsdelen. Vi gillar våra kvarter och hälsar gärna blivande hyresgäster välkomna på en guidad rundtur med oss. På bibliotekstan.se kan du läsa mer om allt som finns här och du kan följa oss på Instagram och Facebook för senaste nytt.

På plats för dig.

Många av fastigheterna i Bibliotekstan ägs och förvaltas idag av Hufvudstaden. Vår första fastighet Kvasten 6, inköpt redan 1915, ligger till exempel här. Att vi äger många fastigheter i området betyder att vi kan erbjuda våra kunder attraktiva och flexibla kontorslösningar. I toppenläge, och med tillgång till cykelrum och garageplatser i närheten.

Det betyder också att vi själva finns i samma kvarter. På gångavstånd så att vi snabbt kan ge bästa möjliga och personliga service. Vi börjar till exempel varje dag med att se till att entréer och trapphus är klanderfria. En liten detalj kan tyckas, men viktig, eftersom det är en del av upplevelsen av ert varumärke.

Våra kunder känner oss väl och vet att de kan få hjälp, bara genom att lyfta luren till kundservice. Det är tryggt att veta. Lika tryggt som att vår väktarservice alltid är tillgänglig. Dygnet runt, året runt.

Lediga lokaler i området

Tyvärr finns det inga lediga lokaler i Bibliotekstan just nu.

För mer information, kontakta oss på 

Tel: 08-762 90 00
Mejl: uthyrning@hufvudstaden.se


Tillsammans skapar vi er arbetsplats

Vi strävar efter att ha marknadens längsta och bästa kundrelationer och därför har vi ett kompromisslöst kundfokus. Vårt mål är att bidra till att stärka er konkurrenskraft och utveckla ert varumärke genom att erbjuda bästa möjliga miljö för er verksamhet.


Kort om Hufvudstaden.

Hufvudstaden grundades 1915 av Ivar Kreuger. Samma år inköptes den första fastigheten; Kvasten 6 i Bibliotekstan, som fortfarande finns kvar i vår ägo.

Hufvudstaden äger ett 30-tal fastigheter och är därmed en av de största fastighetsägarna i Stockholms och Göteborgs innerstad. Bolaget är börsnoterat och Fredrik Lundberg är huvudägare.

Kända varumärken inom Hufvudstaden är NK, Bibliotekstan, Birger Jarlspassagen, Norrmalmstorg 1, Parkaden, Femman, Fyran och Nordstan. Under ett flertal år har Hufvudstaden placerat sig i den absoluta toppen av Fastighetsbarometerns Nöjd Kund Index, när hyresgästerna själva får tycka till om sina hyresvärdar.

Övriga fastighetsägare.

Klicka på respektive fastighetsägare för att visa fördelningen på kartan.


Hufvudstaden
Nordstjernan
Novi Real Estate
VasakronanVill du sitta här?

Bibliotekstan är en del av Hufvudstaden. Är du intresserad av att hyra kontor, eller vill ha en guidad tur i området är du välkommen att kontakta vår uthyrningsgrupp.

Telefon:
08-762 90 00

E-post:
uthyrning@hufvudstaden.se

Besöksadress:
Regeringsgatan 38, Stockholm Postadress: Hufvudstaden AB, NK 100, 111 77 Stockholm