Information gällande covid-19

Covid-19 (coronaviruset) är en av vår tids största utmaningar. Så här arbetar vi på Hufvudstaden för att minska smittspridningen och skapa en säker arbetsmiljö för våra medarbetare och hyresgäster.

Så minskar vi smittspridningen i våra fastigheter

I fastigheternas allmänna utrymmen är det, som i övriga samhället, viktigt att kunna hålla avstånd till andra personer som vistas där. I alla fastigheter har vi monterat golvdekaler i anslutning till hissarna där vi påminner om att hålla avstånd.

Vi genomför extra städning i fastigheternas allmänna utrymmen. Viktigt är att noga sanera ytor som människor berör mycket som handledare, dörrhandtag och hissknappar.

Vi påminner våra egna medarbetare om vikten att vara uppmärksam på sjukdomssymptom som hosta, feber och andningssvårigheter och att stanna hemma vid minsta symptom.

Hufvudstaden följer utvecklingen och vill gärna att du hör av dig om du upplever trängsel i några allmänna utrymmen. Vi kommer då att utöka informationen om hur man kan hålla distans på denna plats. Som hyregäst är du alltid välkommen att kontakta oss.

Visningar under coronapandemin

Nya hyresgäster är välkommen på visningar hos oss. Under visningarna undviker vi att ta i hand och månar om att hålla behörigt avstånd. Om du eller någon i ditt hushåll har insjuknat i covid-19 eller har symptom så ber vi dig att boka om till ett annat tillfälle. 

Vi arbetar på att i större utsträckning kunna erbjuda digitala visningar.

Trygghet för Hufvudstadens medarbetare

Vi rekommenderar våra medarbetare att arbeta hemifrån i den mån det fungerar. För de som behöver vara på kontoret har vi infört ett schema som gör att vi inte riskerar att vara för många på plats samtidigt. De som behöver jobba på våra kontor ska alltid kunna hålla tillräckligt avstånd till andra.

Våra medarbetare uppmanas till att i första hand boka digitala möten. Behövs ett fysiskt möte har vi glesat ut antalet platser i våra mötesrum så att deltagarna kan hålla ett behörigt avstånd till varandra.

Alla våra medarbetare följer Folkhälsomyndighetens råd om att stanna hemma i minst sju dagar efter konstaterad covid-19 smitta. 

Tips och råd till dig som hyresgäst

På denna sida har vi samlat tips och länkar med mer information om hur du som hyresgäst kan minska smittspridningen.