Jag uppskattar att vi jobbar långsiktigt

John Lethenström är ny Chef Fastighetsutveckling på Hufvudstaden. Transformationen som företaget och samhället genomgår ser han som både det roligaste och mest utmanande – nämligen att förena moderna lösningar med anrika fastigheter.

Berätta, vem är du?
Jag är utbildad civilingenjör och har lång erfarenhet av att jobba inom bygg- och byggmaterialsektorn. Närmast kommer jag från Heidelberg Cement och Betongindusti AB där jag var vVD. Innan dess jobbade jag under många år på Skanska Sverige AB, bland annat som projektchef och teknikchef.

Du började på Hufvudstaden i mitten av augusti, hur har första tiden varit?
Jättebra! Två tredjedelar av mitt jobb är sådant som jag gjort innan och som jag tycker är otroligt kul. Den nya tredjedelen är att vara fastighetsägare och fastighetutvecklare. Det känns spännande och jag lär mig nya saker varje dag. Det är en otrolig styrka att det är ett så bra gäng här på företaget och jag har väldigt kompetenta medarbetare. Det är en fröjd att gå till jobbet.

Vad fick dig att söka dig till Hufvudstaden?
Det är ett genuint företag, med hög etik och moral. Jag uppskattar att vi jobbar långsiktigt och att det finns tydliga mål och värderingar som genomsyrar allt, från hemsidan till personalmöten. Det är ett otroligt genomarbetat företag som verkligen lever upp till sina värderingar. Det är viktigt för mig.

Vad är dina huvudsakliga uppgifter?
Dels att leda gruppen av projektledare och projektchefer, dels att vara delaktig i projekten. Från tidiga idéstadier till att driva projekten. Jag är ute ett par tre gånger i veckan på något av våra pågående projektbyggen.

Vilka är de främsta utmaningarna?
Att tolka samhällsutvecklingen. Vad behöver vi bygga och vad behöver vi bygga in i våra fastigheter. Transformationen av samhället är den största gemensamma utmaningen för oss alla. Det har hänt lika mycket de senaste 15 åren som industrialiseringen tog 100 år på sig.

Vad ser du fram emot?
Att vara en del i den digital transformation som företaget är mitt upp i nu. Det är en spännande tid, både på företaget och i samhället. Det är roligt att vara med i stora projekt och utveckla citykärnan i både Stockholm och Göteborg.