Kafé da Matteo har öppnat i Fredstan

Med fyra kaféer, butik, bageri och rosteri har da Matteo länge varit en ledande kaféaktör i Göteborg. När företaget letade lokal till ett femte kafé föll valet på en av våra fastigheter i city.

I slutet av september välkomnade de sina första gäster till det nya kaféet på Drottninggatan 58 i Fredstan, namnet som kvarteren runt Fredsgatan mellan Brunnsparken och Trädgårdsföreningen numera går under. Att da Matteo väljer att öppna just här är ingen slump. Företagets vd Christofer Landström och grundaren Matts Johansson har båda ett stort intresse för stadsutveckling och har gjort sig kända för att etablera sig i områden där förändring pågår.

– När vi etablerade oss på Magasinsgatan var det ett lite bortglömt område. På samma sätt som vi bidrog till att det idag är livlig stadsdel ser vi framemot att vara med när Hufvudstaden skapar Fredstan, säger Christofer Landström och fortsätter: Det är en omfattande satsning där hela kvarteret byggs om och det känns väldigt roligt att vi kommer in i ett tidigt skede och får vara en del av den här utveckling som kommer göra Göteborgs centrum ännu bättre.


Lokalen är vald med samma fingertoppskänsla som inredning, kaffe och övrigt som serveras på kaféet. Målet är att bli en självklar mötesplats i stadsdelen som nu tar form.

Tillsammans med Göteborgs stad, Vasakronan och andra fastighetsägare i området har Hufvudstaden en tydlig vision att skapa en attraktiv stadsdel med kontor, bostäder och kommersiella lokaler.  Etableringen av da Matteo ligger helt i linje med denna vision.