Böljande silikon pryder väggarna i Fyrans entré

Konstnären Matthias van Arkel har lämnat penseln och duken och gör istället sina konstverk av silikon. I fastigheten Fyran i Göteborg skapar hans mjuka konstverk levande objekt som passar väl ihop med entréns vita marmor.

Matthias van Arkel tröttnade på oljemålning och penselteknik och började istället att experimentera med silikon. Idag skapar han färgsprakande silikonremsor som han kombinerar och gör till vackert böljande konstverk. I vår fastighet Fyran i Nordstan i Göteborg hänger nu två av hans verk i entrén och skapar en dynamik mot de annars hårda marmorytorna.

– Eftersom entrén på Östra Hamngatan i Göteborg har mycket vit marmor passar de mjuka linjerna i mina konstverk väldigt bra. Entrén är stor och därför valde jag att göra ett stort konstverk. Eftersom den andra målningen skulle placeras i en korridor skapade jag en avlång målning med en ojämn kant, mer som ett objekt för att man skulle få en upplevelse på väg mot hissen. Ljussätter man mina konstverk på rätt sätt ser de ut som glas, säger Matthias van Arkel.

När Anne-Li Åldstedt såg Matthias van Arkels konstverk för första gången såg hon direkt att hans kombinationer av färgglada silikonremsor skulle passa perfekt i entrén i Fyran.

– Jag hade sett Matthias van Arkels konst tidigare och tyckte att den passade väldigt väl in i fastigheten Fyran i Göteborg. Den ger en färgklick och är ett nytt inslag i våra fastigheter. Från början hade vi även förslag på växtväggar och ”vanlig konst” men Matthias konst ger ett helt annat avtryck, säger Anne-Li Åldstedt.

Vill du se mer av Matthias van Arkels verk kan du just nu besöka Galleri Hammarén i Göteborg. Mellan 20 oktober och 11 november 2018 ställer han ut sina konstverk där.