Nya elbilsladdare i Stockholm city

Antalet elbilar och laddhybrider blir allt fler i på den svenska marknaden. För närvarande finns drygt 50 000 registrerade fordon, cirka hälften av dem i Stockholmsregionen.

För att möta behovet av att kunna ladda sin bil i centrala Stockholm gör Hufvudstaden och Fortum Charge & Drive en gemensam insats.

– Vi har samarbetat med Hufvudstaden sedan 2015 då vi installerade de första elbilsladdarna i garaget Parkaden. Att vi nu kan förstärka utbudet i både Parkaden och Continentalgaraget känns otroligt bra och viktigt, berättar Tobias Henmark, landschef för Fortum Charge & Drive i Sverige.

Fortum Charge & Drive är en av de ledande aktörerna i Norden för laddinfrastruktur med närmare 100 000 slutanvändare varje månad. I Sverige har företaget för närvarande drygt 2 000 elbilsladdare i sitt nätverk. 68 av dessa finns nu i Hufvudstadens två publika garage i Stockholm city.

Laddarna som installerats är så kallade EVA-laddboxar med dubbla uttag vilket innebär att två bilar kan laddas samtidigt på varje box. De passar för både laddhybrider och rena elbilar. Det kostar inget extra att ladda utan servicen ingår i den ordinarie parkeringsavgiften.

– Parkaden är ett av de bäst tillgängliga garagen i centrala Stockholm. Fler elbilsladdare adderar ytterligare ett värde. Hufvudstaden var tidigt ute och har drivit den här frågan länge. Det ligger dels i linje med deras övergripande hållbarhetsarbete, dels om att möta en ökad efterfrågan från kunderna. Det här har varit ett mycket givande samarbete och roligt att se garagen utvecklas för en modern bilpark.

Hufvudstadens investering delfinansieras av Klimatklivet där Naturvårdsverket i samverkan med andra centrala myndigheter och länsstyrelserna stöttar lokala klimatinvesteringar i Sverige.

 

Vill du veta mer om Hufvudstadens hållbarhetsarbete? Här hittar du en längre intervju med Karl-Johan Wall, hållbarhetschef.

Mer information om Fortum Charge & Drive hittar du på www.chargedrive.se