En kontorslösning som passar alla

Mitt i korsningen Kungsgatan Sveavägen, med stor balkong och kontorsytor anpassade för verksamheten. Den affärsjuridiska advokatbyrån Wesslau Söderqvist trivs i sina nyrenoverade lokaler.

Advokatbyråerna Gärde Wesslau och Hökerberg & Söderqvist slogs ihop 2016. De flyttade ihop längst upp i fastigheten Oxhuvudet under namnet Wesslau Söderqvist Advokatbyrå, WSA. Mitt i korsningen Kungsgatan Sveavägen hade Hökerberg & Söderqvist suttit sedan 2002, men nu, med drygt 40 anställda, frågade man sig om lokalerna de satt i var ändamålsenliga för den nya konstellationen.

– Skulle vi ha kvar egna rum eller gå över till ett mer aktivitetsbaserat arbetssätt? Det blev att vi behöll planlösningen men fräschade upp ytskikt och inredning, säger Patricia Jonsell, advokat och partner på WSA.

Lokalerna rustades upp 2018 efter att byrån bestämt sig för att sitta kvar på samma plats, mitt i Stockholms stadspuls med utsikt över takåsarna.

– Vi alla tycker så mycket om lokalerna och läget. Vi behöll egna rum för att kunna fokusera och tänka, men ordnade samtidigt med fler interna mötesrum där vi kan samarbeta. Nu har vi en kontorslösning som passar alla och där Hufvudstaden verkligen varit en stöttande partner genom hela processen, förklarar Patricia.

Ingmar Bergman satt här och skrev

Väggarna målades med nya kulörer och pryddes med konst. Till de gemensamma ytorna köptes nya mattor och möbler. Alla ytor har moderniserats utom ett. Ingmar Bergman-rummet. De var här en av Sveriges största kulturikoner satt och skrev på sina kända verk. Rummet finns bevarat.

– Eftersom dem här byggnaden har så mycket historia och charm så finns det vissa saker som helt enkelt inte får ändras. Som Ingmar Bergman-rummet som bevarats och används som mötesrum.

Bergman trivdes i lokalerna och med läget mitt i stadspulsen. Patricia och hennes kollegor ser också många fördelar.

– Vi trivs jättebra här. Vi är otroligt nöjda med Hufvudstaden som värd. Vi har en stor balkong med utsikt över Kungsgatan där vi kan äta lunch och ta en kaffe i solen. Vi sitter väldigt centralt men störs inte alls av ljudet från gatunivå. Vi har nära till kommunikationer, lunchställen och träningsmöjligheter, säger Patricia.

Mitt i stan men nära till grönområden

Patricia är en av flera som cyklar till jobbet varje dag, året runt.

– Det finns ett cykelrum i fastigheten vilket är extra välkommet nu under Corona-tider när man helst ska undvika lokaltrafiken. Jag cyklar året om och för dem som cyklar längre än jag gör finns det omklädningsrum där man kan duscha. Dessutom är det många som tränar på lunchen. Vi har till exempel haft en löpcoach från Urban Tribes som tränat löpning med oss i Humlegården, avslutar Patricia.