Vattenläckan åtgärdad på Norrlandsgatan i Stockholm

Senast uppdaterad klockan 07.30, 2020-02-18

Stockholm Vatten har under natten till tisdag lagat det trasiga röret i marken under Norrlandsgatan. Vattnet är därmed påslaget till alla fastigheter och Norrlandsgatan är åter öppen för biltrafik.

 

Detta var vad som hände igår:

Natten mellan söndag och måndag inträffade en vattenläcka på Norrlandsgatan i Stockholm. Det var ett rör som gick sönder och som ledde till att stora mängder vatten läckte ut i marken under Norrlandsgatan samt strömmade upp på gatan. Marken vid läckan hade underminerats av vatten och det fanns en risk för att byggkranen som stod på Norrlandsgatan skulle välta. Hufvudstaden inledde under natten till måndagen arbetet med att montera ner kranen. Vid halv elva på tisdag förmiddag var kranen nere och de olika krandelarna transporteras bort efter lunch.

 

Information klockan 15.30, 2020-02-17

Uppdaterad information från Hufvudstaden gällande vattenläcka Norrlandsgatan

Avspärrningarna har kunnat minskats ytterligare och omfattar nu enbart den biten av Norrlandsgatan som går mellan Mäster Samuelsgatan och Smålandsgatan. Trafik kan därmed passera på Mäster Samuelsgatan för att nå Klaratunneln. Busstrafiken har sedan klockan 13 kunnat passera på Smålandsgatan. Fotgängare kan nu också gå på anvisad trottoar längs den avstängda delen av Norrlandsgatan.

Stockholm Vatten har påbörjat reparationsarbetet vilket innebär att gatan grävs upp vid platsen för den aktuella läckan.

Vattnet är avstängt till några fastigheter i anslutning till Norrlandsgatan och kommer att vara så under tiden för reparationsarbetet.  

Stockholm Vatten uppger att arbetet beräknas vara klart under förmiddagen imorgon tisdag och att vattnet då slås på igen.

Vi återkommer imorgon klockan 7.30 med uppdaterad information.

 

Detta har hänt:

Under natten till måndagen inträffade en vattenläcka på Norrlandsgatan i Stockholm. Det var ett rör som gick sönder och som ledde till att stora mängder vatten läckte ut i marken under Norrlandsgatan samt strömmade upp på gatan. Marken vid läckan kan ha underminerats av vatten och det fanns en risk för att byggkranen som stod på Norrlandsgatan skulle välta. Hufvudstaden inledde under natten till måndagen arbetet med att montera ner kranen. Vid halv elva på förmiddagen var kranen nere och de olika krandelarna transporteras bort efter lunch.

 

Information klockan 11.00, 2020-02-17

Uppdaterad information från Hufvudstaden gällande vattenläcka Norrlandsgatan

Avspärrningarna har nu flyttats till att enbart omfatta Norrlandsgatan mellan Mäster Samuelsgatan och Hamngatan. Just nu är denna sträcka helt avstängd för både bilar, cyklister och fotgängare. Efter lunch beräknar vi att fotgängare ska kunna gå längs med hela Norrlandsgatan. 

Kranen har nu monterats ner och kranens delar kommer att fraktas bort under det närmaste dygnet.

Vattenläckan innebär att vattentillförseln är påverkad till fastigheterna runt den avstängda delen på Norrlandsgatan. Stockholm Vatten ska nu påbörja arbetet med reparationer och därför har vattnet stängts av till vissa fastigheter. Vi vet inte i dagsläget exakt vilka fastigheter det gäller. Kontakta Stockholm Vatten om du är berörd av vattenavstängningar och söker mer information.

 

Information klockan 07.30, 2020-02-17

Information från Hufvudstaden gällande vattenläcka Norrlandsgatan

Under natten till måndagen inträffade en vattenläcka på Norrlandsgatan i Stockholm. Det var ett rör som gick sönder och som ledde till att stora mängder vatten läckte ut i marken under Norrlandsgatan samt strömmade upp på gatan. Marken vid läckan kan ha underminerats av vatten och det fanns en risk för att byggkranen som står på Norrlandsgatan skulle välta. Cirka 100 meter runt om kranen spärrades av. Kranen håller just nu på att monteras ner sektionsvis. Några delar av kranen är nermonterad vilket innebär att avspärrningarna har kunnat släppts fram till att gälla i huvudsak Norrlandsgatan och Mäster Samuelsgatan.

Fram till dess att kranen är helt nedmonterad kan man inte beträda följande adresser. Preliminärt gäller detta fram till klockan 11.00.

Norrlandsgatan från 1 till 16

Mäster Samuelsgatan från 6 till 13

Smålandsgatan från 18 till 24

Vattenläckan innebär också att vattentillförseln är begränsad (kan också vara helt avstängd) till vissa fastigheter. När byggkranen är nedmonterad kommer Stockholm Vatten att påbörja arbetet med reparationer vilket kommer medföra störningar.

Vi återkommer så snart vi har någon ny information.