Hufvudstadens årliga hållbarhetsfrukost

Hufvudstaden bjöd nyligen in hyresgäster och medarbetare till en hållbarhetsfrukost som bland annat handlade om hur vi motiverar oss att hålla i gång hjärnan och kroppen. Inte minst i vår vardag med hemarbete och mycket stillasittande.

 

Förra veckan välkomnade Anders Nygren, Vice VD, till Hufvudstadens årliga hållbarhetsfrukost i syfte att påminna om vikten av ett sunt arbets- och privatliv. Frukosten, som i år arrangerades digitalt direkt från Cecil Coworking i Stockholm, gästades av Anders Hansen, överläkare i psykiatri.

Under förmiddagen bjöd Hansen bjöd på en högst aktuell föreläsning där han talade om skärmhjärnan och hur vi påverkas av att leva i en digitaliserad värld samt vilka konsekvenser det kan få. Hansen underströk även att vikten av en god balans mellan skärmtid, motion och att umgås med människor i verkligheten är nyckeln till att må bättre både fysiskt och mentalt.

Med det sagt vill Hufvudstaden uppmana till att ta hand om sig själv och varandra. En viktig påminnelse, som tåls att upprepas.