Mattias Nygårds ny Affärsområdeschef på Hufvudstaden

Mattias Nygårds tillträder tjänsten som Affärsområdeschef på Hufvudstaden AB, tillika vd för AB Nordiska Kompaniet, och kommer att ingå i Hufvudstadens företagsledning. Mattias kommer att ansvara för Affärsområde Stockholm Västra City samt leda NK:s...

Mattias Nygårds tillträder tjänsten som Affärsområdeschef på Hufvudstaden AB, tillika vd för AB Nordiska Kompaniet, och kommer att ingå i Hufvudstadens företagsledning. Mattias kommer att ansvara för Affärsområde Stockholm Västra City samt leda NK:s verksamheter i både Stockholm och Göteborg.

”Mattias Nygårds har lång erfarenhet och bred kompetens inom fastigheter och detaljhandel. Han är en utmärkt efterträdare till Sverker Källgården som lämnar Hufvudstaden och NK efter åtta framgångsrika år. Vi är väldigt glada att Mattias antagit utmaningen att bidra till utvecklingen av Hufvudstadens verksamhet mot visionen att vara Sveriges mest attraktiva fastighetsbolag och vi är även övertygade om att han på ett framgångsrikt sätt kommer att leda NK in i framtiden”, säger Ivo Stopner, Verkställande direktör, Hufvudstaden.

Mattias Nygårds, som har arbetat på Hufvudstaden i sex år, har från sin tid som varuhuschef för NK Stockholm 2007-2009 en mycket god kännedom om AB Nordiska Kompaniets driftsform. Mattias har därutöver jobbat med affärsutvecklingsfrågor inom Hufvudstaden och senast som uthyrningschef.

”Hufvudstaden och NK är två av Sveriges starkaste varumärken inom fastigheter och detaljhandel. Det känns därför både spännande och utmanande att få vara med och utveckla dessa verksamheter ytterligare”, säger Mattias Nygårds, tillträdande Affärsområdeschef Stockholm Västra City och vd på Nordiska Kompaniet.

Mattias tillträder tjänsten den 1 juli 2013, samtidigt som Sverker Källgården lämnar Hufvudstaden och Nordiska Kompaniet för att bli vd på byggbolaget Byggpartner AB.

Stockholm den 25 juni 2013

HUFVUDSTADEN AB (publ)

 

Ivo Stopner
Verkställande direktör

Frågor besvaras av:
Ivo Stopner, Verkställande direktör, telefon 08-762 90 00.

Mattias Nygårds ny Affärsområdeschef på Hufvudstaden.pdf