Hufvudstaden välkomnar Arket till Stockholm

Våren 2018 öppnar H&M-gruppens nya varumärke Arket sin första butik i Sverige i en av Hufvudstadens fastigheter i Bibliotekstan. Butiken om cirka 1 000 kvm fördelat på tre plan kommer att slå upp portarna på Biblioteksgatan 9. ”Vi är stolta över att...

Våren 2018 öppnar H&M-gruppens nya varumärke Arket sin första butik i Sverige i en av Hufvudstadens fastigheter i Bibliotekstan. Butiken om cirka 1 000 kvm fördelat på tre plan kommer att slå upp portarna på Biblioteksgatan 9.

”Vi är stolta över att H&M-gruppen väljer att placera sin nya stora satsning Arket hos oss i Bibliotekstan. Etableringen av Arket är helt i linje med Hufvudstadens strategi att vidareutveckla området kring Biblioteksgatan och stärka Bibliotekstans ställning som Skandinaviens främsta shoppingdestination”, säger Ivo Stopner, Verkställande direktör, Hufvudstaden.

Varumärket blir en modern marknadsplats med enkla och tidlösa kollektioner för män, kvinnor och barn samt ett noga utvalt sortiment för kök och hem samlat under ett och samma tak. Lokalen kommer även att rymma ett café med rötter i det nya nordiska köket.

Den första butiken öppnar i London och samtidigt lanseras onlinehandel i 18 europeiska länder. Därefter ska butiker etableras i Bryssel, Köpenhamn och München.

Den fastighet på Biblioteksgatan 9 där Arket skall öppna genomgår i dag en totalrenovering. Projektet i sin helhet kommer stå klart under 2018 och innefattar både kontor och butik.

Stockholm den 29 juni 2017

HUFVUDSTADEN AB (publ)


Ivo Stopner
Verkställande direktör

Frågor besvaras av:
Ivo Stopner, Verkställande direktör, och Anders Nygren, Chef Affärsområde Stockholm, telefon 08-762 90 00.

Pressmeddelande Hufvudstaden välkomnar Arket till Stockholm.pdf