Klarabergsgatan

Klarabergsgatan ligger inte bara mitt i city, den går genom Stockholms absoluta kommunikationsknutpunkt. Tunnelbanans alla linjer nås på flera ställen runtom Klarabergsgatan och Vasagatan och från våra kontorslokaler har man inte många meter till Centralen och Cityterminalen.
Klarabergsgatan i centrala Stockholm.

Det gör att man bara har 20 minuter till Arlanda och 20 minuter till Bromma. Klarabergsgatan kommer även att få en egen uppgång från Citybanan som gör sitt intåg 2017 och gör området till en ännu viktigare medelpunkt.

Nära till allt

De attraktiva kontorslokalerna och butikslägena i kvarteret kompletteras av fördelarna med det centrala läget – det är nära till allt. Som sig bör när det gäller ett kommunikationscentrum finns här några av huvudstadens främsta hotell som Radisson Blu och ett stort utbud av restauranger.

Blev snabbt knutpunkten för Stockholms kommunikationer

Vid mitten av 1800-talet var det här bokstavligt talat ett område i bakvattnet, en fattig stadsdel vid stranden till Klara sjö. I och med att Stockholms centralstation invigdes här 1871 blev det med ens ett centrum för stadens kommunikationer. När tunnelbanan byggdes på 1950-talet fick den sin stora knutpunkt just här.

Idag är Centralstationen Nordens största järnvägsstation med 200 000 resenärer per dag – uppemot en halv miljon om man även räknar med alla dem som reser till eller från T-centralen.

Adresser i området

Hufvudstaden äger en fastighet i området på adressen Klarabergsgatan 56-64, Vasagatan 24-26, Mäster Samuelsgatan 65-73, Klara Norra Kyrkogata 3-5.