Femman, Göteborg

Totalrenovering av gallerian Femman i Nordstan, Göteborg.

Femman mitt i Nordstan, en av Göteborgs mest centrala handelsplatser, får ett rejält ansiktslyft. Ombyggnation tillsammans med nya butikskoncept och en uppdaterad visuell identitet ger Göteborg och dess besökare en inspirerande mittpunkt i staden, med fokus på mode, mat och livsstil.

Ombyggnationen av gallerian Femman i Göteborg påbörjades 2015, och stod klart under 2017. De fasader som vänder sig inåt i Nordstan har fått ett nytt utseende och verksamheterna har flyttat ut på balkongerna på övre plan. Kommunikationsstråkens lägen har ändrats och renoverats för att skapa bästa möjliga siktlinjer och entréerna har fått en ny och tydligare design som ger en attraktiv och välkomnande känsla.

För att förbättra kontakten mellan de olika våningsplanen har nya öppningar gjorts i bjälklagen och i kärnan återfinns en grön växtvägg som knyter samman de tre våningsplanen. Digitala orienteringsskyltar har installerats för att kunderna enkelt ska hitta sina favoritbutiker. För att kunderna ska trivas och stanna länge erbjuds, förutom många attraktiva butiker, även ett flertal restauranger, caféer, en juicebar samt nya fräscha toaletter.